Ingredienser i fokus

Vår whipped body butter är en lyxig och lättapplicerad hudvårdsprodukt som är perfekt för att återfukta och vårda huden. Denna krämiga formula kombinerar noggrant utvalda ingredienser som samverkar för att ge många fördelar för din hudhälsa. Här är ingredienserna i vår whipped body butter och deras fördelar:

Shea Butter (Butyrospermum Parkii)
Vår whipped body butter innehåller shea butter som en huvudingrediens för dess fuktgivande och skyddande egenskaper. Shea butter är känt för att mjukgöra och återfukta huden djupt. Det är också rikt på antioxidanter och fettsyror som kan hjälpa till att lugna irriterad hud och förbättra hudens elasticitet [1].

Mango Butter (Mangifera Indica Seed Butter)
Mango butter är en viktig ingrediens i vår whipped body butter med sina närande egenskaper. Dess fettsyror, antioxidanter och vitaminer bidrar till att förbättra hudens mjukhet och elasticitet. Mango butter kan också hjälpa till att lugna inflammation och ge huden en friskare och jämnare ton [2].

Kakaosmör (Theobroma Cacao Seed Butter)
Vår whipped body butter berikas med kakaosmör för dess fuktgivande och lugnande fördelar. Kakaosmör är rikt på näringsämnen som hjälper till att förhindra fuktförlust och stödja hudens naturliga barriär. Dess antioxidanter kan även bidra till att minska tecken på hudåldrande [3].

Kokosolja (Cocos Nucifera)
Kokosolja är en viktig komponent i vår whipped body butter och ger den en lätt och snabbt absorberande konsistens. Med sina antimikrobiella egenskaper kan kokosolja hjälpa till att skydda huden från infektioner samtidigt som den mjukgör och återfuktar. Det är en utmärkt ingrediens för att bevara hudens smidighet [4].

Olivolja (Olea Europaea)
Vår whipped body butter berikas med olivolja för dess lugnande och närande egenskaper. Olivolja är känd för sina antioxidanter och essentiella fettsyror som kan stödja hudens naturliga regenerering. Det kan också hjälpa till att motverka inflammation och hålla huden frisk [5].

Jojobaolja (Simmondsia Chinensis)
Jojobaolja är en viktig ingrediens i vår whipped body butter tack vare dess likhet med hudens naturliga oljor. Den balanserar hudens oljeproduktion och ger en silkeslen känsla. Jojobaolja är rik på näringsämnen som vitamin E och antioxidanter, vilket hjälper till att skydda huden och främja dess hälsa [6].

Vitamin E (Tocopherol)
Vår whipped body butter är också berikad med vitamin E, en kraftfull antioxidant. Det hjälper till att skydda huden från skador orsakade av fria radikaler och miljöfaktorer. Vitamin E främjar en jämnare hudstruktur och kan bidra till att minska synliga ålderstecken [7].

Arrowrotspulver (Maranta Arundinacea)
Arrowrotspulver används i vår whipped body butter för att ge den en krämig och lätt applicerbar konsistens samtidigt som det absorberar överflödig olja på huden.

Parfym
Parfym används för att ge produkter en trevlig doft. Doften kan inte bara vara njutbar för användaren utan också bidra till en ökad känsla av välbefinnande och avslappning. Doftterapi, eller aromaterapi, är en praxis där dofter används för att påverka humöret och välbefinnandet positivt.

Geraniol
Geraniol är en naturligt förekommande doftkomponent som finns i olika växter, inklusive rosor och citrusfrukter. Det har visat sig ha antioxidant- och antiinflammatoriska egenskaper. Dessa egenskaper kan vara fördelaktiga för huden genom att hjälpa till att skydda mot skador orsakade av fria radikaler och minska inflammation [8].

Limonene
Limonene är en vanligt förekommande doftförening som finns i citrusoljor. Det har antioxidantegenskaper och kan ha antiinflammatoriska och anti-bakteriella egenskaper. Limonene kan bidra till att främja hudens hälsa genom att minska inflammation och skydda mot yttre stressfaktorer [9]

Linalool
Linalool är en doftkomponent som finns i många aromatiska växter, inklusive lavendel och rosmarin. Det har potential att ha lugnande och avslappnande egenskaper, vilket kan vara fördelaktigt för hudvårdsprodukter som används för avkoppling och stresslindring. Dess antiinflammatoriska egenskaper kan också vara till nytta för hudens hälsa [10]Källor
1. [Shea butter: A multi-purpose ingredient for food and cosmetics](https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30726013/) (2019)
2. [Mango butter: Evidence of its protective effects on human hair and skin](https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29690444/) (2018)
3. [Cocoa butter: Patents and innovation](https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acs.jafc.0c05921) (2021)
4. [Coconut oil: A review](https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24320105/) (2013)
5. [The anti-inflammatory potential of olive oil oleuropein](https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6699940/) (2019)
6. [Jojoba in dermatology: A succinct review](https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5796020/) (2017)
7. [Vitamin E in dermatology](https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4976416/) (2016)
8. [Geraniol: International Journal of Toxicology, 2019]
9. [Limonene: European Journal of Medicinal Chemistry, 2012]
10. [Linalool: Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, 2013]

Läs mer
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish

© 2024 Gästareds hudvård Powered by Quickbutik